Bostad Toscana, Italien - Sök bland drömlika bostäder i Toscana, Italien - Mowido.se

Bostad Toscana, Italien - Sök bland bostäder i Toscana, Italien

Vackra Toscana är en region i mellersta Italien med en yta på ca 23 000 kvadratkilometer. Regionens huvudstad är Florens och där bor det ca 4 miljoner invånare. Toscana är känt för sin spännande kulturhistoria, vackra landskap och vingårdar så klart. Är det något för dig? Du tycker vi att det är rätt ställe att köpa bostad i. Enklaste sättet att ta sig hit från Sverige är att flyga till någon av Toscanas flygplatser; Amerigo Vespucci i Florens eller Galileo Galilei i Pisa.

Kulturlivet i Toscana

För dig som är historie- och kulturintresserad är Toscana ett måste. Under historiens lopp har flera kända och inflytelserika artister och vetenskapsmän bott här. I mängden av alla prominenta personer sticker dessa ut som mest: Dante, Michelangelo, Galileo Galilei, Leonardo da Vinci samt Puccini.

Sex toskanska orter har utsetts av UNESCO som världsarv och dessa är stadskärnorna i Florens, Siena, San Gimignano, Pienza samt Val d’Orcia. Toscana har dessutom över 120 skyddade naturreservat. I området kan du även besöka ett flertal museum så som Uffizierna och Palazzo Pitti i Florens stad samt konstmuseet Chianciano i Chianciano Terme. Toscana har en enastående kulinarisk tradition och är vida berömt för sina viner, däribland Chianti, Vino Nobile di Montepulciano, Morellino di Scansano och Brunello di Montalcino.

Vädret i Toscana

Ska du besöka Toscana eller bo ett par veckor i din nyköpta bostad är vädret bäst under tidig sommar eller tidig höst. Under dessa perioder ligger dagstemperaturen på behagliga 21-22 grader. Som varmast är det under juli och augusti då temperaturen kan ligga på omkring 30 grader under denna period.

Sol och bad

Vill du bo med närheten till havet och vackra badstränder är Toscanas norra kust bäst lämpad med dess breda sandstränder, välordnade med parasoll och bryggor. I Apuanerbergens fond ett bit in ligger ett stråk av små historiska centrum. Söderut blir naturen mer mjukt kuperad och kusten består växelvis av vackert kärva klippor eller av snällare sandvikar.

Nöjeslivet i Florens

Är du mer intresserad av nattlivet, mysiga barer och goda drinkar är det Florens som gäller. Caffè La Torre är en perfekt plats att bara sitta i baren och ta en öl eller drink. Här spelas all sorts musik från jazz till latin. Lite mer fart och fläkt hittar du på YAB där det spelas mycket R’nB. Alternativet är Central Park som är ett av stadens populäraste ställen med varierad musik från pop, house till latin. På sommaren kan du dansa utomhus under stjärnorna.

Visar 1 - 20 av 126

Sortera på

  • Rum

  • Boarea