Bostad Abruzzo, Italien - Sök bland drömlika bostäder i Abruzzo, Italien - Mowido.se

Bostad Abruzzo, Italien - Sök bland bostäder i Abruzzo, Italien

Om du tar en del av Toscana, ett bit av Rimini och ett stycke av de italienska Alperna. Mixa ihop till en härlig kompott och du har Abruzzo, svenskarnas nya resmål plats att bo i Italien. Abruzzo är en region i Italien som ligger på stövelns baksida, ungefär i höjd med Rom. Det är en del av Italien som många bara kör igenom utan att stanna för att ta en närmare blick, det är givetvis ett stort misstag.
I Abruzzo är stränderna breda och fina, men det positiva är att inte solstolarna är lika fulla med solstolar och folk som de är kring Rimini. Här är vattnet kristallklart, likt Kroatien på den andra sidan Adriatiska havet. Innanför kusten tar ett böljande landskap med oliv- och vinodlingar vid. Faktiskt inte helt olikt Toscana.

Bo i Abruzzos orörda byar

Om du fortsätter inåt landet hamnar du bland Apenninernas toppar på nära 3 000 meters höjd, Italiens högsta berg söder om Alperna. På en klar dag kommer du kunna se både Medelhavet och Adriatiska havet därifrån. Det är en avfolkningsbygd och består till stora delar av nationalparker men här ligger också gamla städer och byar, som är nästan orörda av både tiden och turismen. Så vill du köpa en bostad i Italien fri från turism är detta ett alternativ för dig.

Sol och bad

I regionen Abruzzo kan du även bo någonstans längs den 13 mil långa kusten i de populära badorterna Silvi Marina och Vasto. Hit åker faktiskt italienarna själva på semester. Så under några veckor i augusti är allt fullbokat. Men under resten av året finns gott om plats vare sig du reser privat eller med det för året nya charterflyget.

Ta dig till Abruzzo

Till regionen tar du dig bäst med flyg. Flyg från Arlanda eller Skavsta flygplats för ca 1 700 kronor tur och retur via Rom med Ryanair eller Sterling, flygresan tar ca 3 timmar. Tågresa Rom–Pescara tar cirka fyra timmar och kostar en dryg hundralapp per väg. Bästa restid är i maj, juni, första halvan av juli, september och oktober. När du väl är på plats kan du hyra en bil från 2 100 kronor per vecka via holidayautos.se.

Visar 1 - 20 av 71

Sortera på

  • Rum

  • Boarea