Bostad Lagos, Västra Algarve, Portugal - Sök bland drömlika bostäder i Lagos, Västra Algarve, Portugal - Mowido.se

Bostad Lagos, Västra Algarve, Portugal - Sök bland bostäder i Lagos, Västra Algarve, Portugal

Lagos stadsmurar är från 1300-talet och här innanför finns ett vackert och rikt historiskt arv. Dels i form av fästningen och de pittoreska kyrkorna som det medeltida eremitaget São João Hermitage och 1600-talskyrkan São Sebastião. Det bästa med Lagos är ändå den stora kustlinjen bestående av över ett halvdussin vackra stränder. Tysta och sandiga vikar ligger inklämda mellan dramatiska klippor och på den 4 km långa sandstranden Meia Praia erbjuds alla tänkbara vattensporter.
När du ätit dig mätt från det utsökta buffébordet kan du avsluta dagens upplevelser med en helkväll i det rikliga nattlivsutbudet. Detta utgör en kompott av härligheter som gör Lagos till en exemplarisk plats att köpa bostad i enligt oss på Mowido.se.

Shoppingen i Lagos

Boende och turister har mycket att se fram emot i Lagos. Den gamla staden har ett stort urval med butiker som säljer lokala varor såsom lädergods, kopparprodukter, filigransarbeten, korgarbeten och spettsarbeten samt också sedvanliga kläd- och skobutiker. Beger du dig till loppmarknaden i Lagos, som lockar till sig besökare från hela Algarve, kan det vara en optimal plats att hitta en del fynd på.

Sol och bad

Utanför staden ligger Lagos huvudattraktion, de enastående stränderna. Vid stränderna Meia Praia och Dona Anas breder långa sträckor med sand ut sig och gör dem till favoriter. De flesta av dessa stränder har en bra kommunikation och det finns många möjligheter att hyra vattensportutrustning och de flesta ständerna har hjälpmedel för rörelsehindrade. Om du har semester i slutet av augusti, kan du delta i festligheterna vid den traditionella 29:e augusti simningen vid midnatt, när befolkningen samlas vid stränderna för en kväll då man äter, sjunger, dansar och deltar i den legendariska midnattssimningen.

Maten i staden

Lagos gastronomi är i huvudsak baserad på fisk och skaldjur som serveras i olika former. Musslor, valthornssnäckor, hjärtmusslor och fisk är basingredienserna för “cataplana”. Dessa soppor och grytor, ångkokta i koppargrytor, är typiska rätter för regionen Algarve. “Dom Rodrigos” och “Morgados” är kanelsmakande lokala bakverk som lagas med honung, fikon och mandel räknas som delikatesser och passar mycket bra tillsammans med det lokala starkvinet Moscatel.

Visar 1 - 20 av 833

Sortera på

  • Land, område eller stad

  • Andra intressanta områden

  • Pris

  • Rum

  • Boarea