Köpa bostad i USA

Florida, “The sunshine state”, är ett populärt mål för många svenskar som väljer att köpa bostad i USA.

Köpa bostad i USA

Miami är den viktigaste staden i Florida och har en blomstrande bostadsmarknad. Fort Lauderdale är en annan av Floridas pärlor som ger dig som vill köpa bostad i USA många möjligheter i dagsläget. Det återspeglas i utbudet bland de mäklare som säljer bostäder i USA genom oss på Mowido. För den som föredrar Stilla havet framför Atlanten har San Francisco och Los Angeles otroligt mycket att erbjuda. Att köpa lägenhet i New York ger dig tillgång till det otroliga utbudet i vad som brukar kallas världens mest attraktiva stad.
USA är så stort att du kan komma att drabbas av viss beslutsångest - oavsett vad du är ute efter. Bara när det gäller en sådan sak som klimat kan USA erbjuda allt från tropiska regnskogar på Hawaii till subarktiskt klimat i Alaska.

Fördelar med att bo i USA

USA har omkring 4,5 miljoner svenskättlingar och är också ett av de länder som flest svenskar flyttar till idag. USA är världens rikaste land och om du är bra på det du gör finns det förmodligen någon som är beredd att betala mer för dina tjänster än i Sverige. Många som väljer att köpa bostad i USA gör det för att det är en bättre arbetsmarknad.
Den stora fördelen med att köpa bostad i USA, enligt många som gjort just det, är att det är en annan mentalitet än i Europa. Den som är framgångsrik behöver inte be om ursäkt för det. Men det är svårt att generalisera mer än så om vilka fördelarna är med att köpa bostad i USA. Det beror ju helt på var i USA du väljer att bosätta dig.

Tips till dig som funderar på att köpa bostad i USA

Du kan köpa hus i USA och använda det som en semesterbostad. Som svensk har du rätt att vistas 180 dagar per år i landet, max 90 dagar åt gången, utan visum. När du inte bor i ditt hus eller lägenhet kan du hyra ut. Många svenskar som val att köpa bostad i USA har gjort det som en investering. Så kallade “Condominium Hotels” är ett bra alternativ om du vill köpa en lägenhet i USA som du kan korttidsuthyra.
Något som kan anses vara en nackdel med att köpa bostad i USA är att försäkringspremierna är betydligt högre än i Sverige. Däremot är proceduren kring hussköpet relativt billig.
Om du vill köpa bostad i USA och kunna bosätta dig i den behöver du visum. Det finns flera sätt att få det. Arbetsvisum är vanligt, då är det en arbetsgivare som bekostar en ansökan. Man får också uppehållstillstånd genom att gifta sig med en amerikan eller genom att anses vara en individ med “Extraordinary Ability or Achievement”. Skådespelare och musiker som satsat på att köpa lägenhet i USA har många gånger fått sitt uppehållstillstånd den vägen. Permanent uppehållstillstånd i USA kallas för att ha ett “green card”.

Visar 1 - 1 av 1 resultat

 1. Photo of house or apartment

  Sarasota, USA

  Välskött fritidshus, Mobile Home, 2 500 m från stränderna ute på Siesta Key

  • 119 500 €
  • 85 m²
  • 3 rum

Vi hjälper dig hitta din bostad

Andra intressanta områden