Bostad Grekland - Sök bland drömlika bostäder i Grekland - Mowido.se

Bostad Grekland - Sök bland bostäder i Grekland

När du ska köpa bostad i Grekland finns det en del att tänka på.

Köpa bostad i Grekland

Har du alltid drömt om att bo permanent bland grekiska öar som Kreta, Kos och Santorini? Eller kanske är du rentav sugen på en storstadspuls i historiskt intressanta Aten, känt för sina välbevarade ruiner som citadellet i Akropolis och templet Parthenon. Det är stor skillnad på norra och södra Grekland när det gäller klimat. Om du till exempel vill ha ett medelhavsklimat med torra varma somrar och milda vintrar passar det bäst att köpa bostad i Greklands södra skärgård. Norra delen av Grekland är svalare och vintertid är både snö och is vanligt.
Vill du bo i hus med havsutsikt och samtidigt slippa alla turister så är halvön Peloponnesos rätta stället för dig. Där hittar du bästa klimatet för åretruntboende och nära till havet var du än väljer att bo.

Fördelar med att bo i Grekland

Genom att köpa bostad i Grekland kan du ta del av ett land som är rikt på kultur och sevärdheter ända från antiken till nutid. Grekerna är mycket stolta över sin kultur. En stor del av den är en spegling av att landet befinner sig precis mellan öst och väst vilket märks i traditioner, musik, språk, mat och dryck. I Grekland finns det över 1 400 öar varav större delen är obebodda och för varje år blir det alltmer populärt att båtluffa. Många av öarna erbjuder fantastiska stränder som inte bara lämpar sig för bad utan även för dykning och snorkling. Köpa lägenhet i Grekland är därför både för dig som söker ett äventyr och för dig som vill ta det lugnt och njuta av värmen.
På semestern är det mycket som ska ordnas var gång - packning, hotell och så vidare. Genom att köpa bostad i Grekland så har du allt på plats, behöver inte lösa semesterboendet och kan resa runt utan en massa bagage. När du väljer att köpa hus i Grekland kan du använda alla fantastiska råvaror till att laga härlig mat eftersom du har ett riktigt kök. Du kan bjuda dit vänner, lära känna trakten på ett annat sätt än som turister, och hyra eller låna ut bostaden när du inte använder den själv. Kort sagt: att köpa bostad i Grekland är en investering som kan löna sig på många sätt.

Tips till dig som funderar på att köpa bostad i Grekland

Grekiska regeringen är mycket positiva till utländska investerare och välkomnar hus- och lägenhetsförsäljning. Greklands ekonomi ger väldigt fördelaktiga priser för bostadsköpare. Bara under 2018 har bostadspriserna sjunkit med 7,7 %. För EU-medborgare gäller givetvis schengenavtalet med fri rörlighet inom EU, vilket ger dig möjlighet att enkelt köpa bostad i Grekland.
Det finns så klart en del byråkrati att ta sig igenom när man ska köpa bostad i Grekland men det hjälper mäklaren och en advokat till med. Med hjälp av oss på Mowido hittar du den perfekta mäklaren, och tillsammans med Platon den lärdes visdomsord i tankarna, blir det en barnlek att köpa bostad i Grekland: “Att ta det första steget är den viktigaste delen av varje upptäcktsfärd”.

Visar 1 - 19 av 19

Sortera på

  • Rum

  • Boarea