Köpa bostad i Monaco

Listan över kändisar som valt att köpa bostad i Monaco kan göras lång!

Köpa bostad i Monaco

Skattesystemet i furstendömet Monaco är gynnsamt för den som tjänar mycket pengar. Så har det varit länge och många svenska och internationella höginkomsttagare har därför valt att köpa bostad i Monaco.
Monaco är bara två kvadratkilometer stort och det innebär att det inte är lika stor skillnad på bostadsmarknaden mellan olika områden, som det annars kan vara. Men vissa skillnader finns det. Distriktet Monte Carlo är populärt, här finns flera av de mest kända sevärdheterna i Monaco. Till exempel det berömda casinot.
Det finns ingen flygplats i Monaco. Att åka taxi eller helikopter till Monaco från den internationella flygplatsen i Nice (avståndet dit är bara tre mil) kostar ungefär lika mycket.

Fördelar med att bo i Monaco

I Monaco handlar livet om kvalitet! Även om du har ytterst högra krav på tillvaron hittar du här ett utbud av bostäder, service och konsumtionsprodukter som lever upp till dina förväntningar. Här är det enkelt att äta, dricka och konsumera som en furste eftersom efterfrågan har format utbudet. Monaco har inte bara världens högsta BNP utan också den högsta medellivslängden och lägsta spädbarnsdödligheten i världen.
Monaco ligger på den franska rivieran, vid Medelhavet. Det innebär att du har nära till flera av Europas mest attraktiva turistmål samtidigt som du, genom att köpa bostad i Monaco, själv bor i ett av dem! Det är soligt medelhavsklimat som gäller och vädret är behagligt året om.
Många svenska idrottsstjärnor har bott i Monaco under sina glansdagar. Anledningen är att de ofta betalade upp emot 80 % i skatt i Sverige, men ingen skatt alls om de valde att köpa bostad i Monaco och skriva sig i furstendömet. Idag är den svenska skattelagstiftning annorlunda men det är fortfarande 0 % i skatt på inkomst som gäller i Monaco. Skattereglerna är inte bara gynnsamma för privatpersoner utan fri företagsamhet har varit en viktig del av affärslivet i Monaco.

Tips till dig som funderar på att köpa bostad i Monaco

Du behöver nog vara miljonär, i euro, för att kunna köpa en lägenhet i Monaco. Ännu dyrare är det att köpa hus i Monaco. Här finns flera av världens mest attraktiva bostäder och efterfrågan är stor. Det är naturligtvis ingen slump att miljardärer väljer att köpa bostad i Monaco. I Beausoleil, på gångavstånd till världens minsta suveräna stat, är det däremot mycket billigare. Du kan alltså få många av fördelarna mycket billigare genom att bo i den här delen istället, om det inte är skattereglerna som får dig att vilja köpa bostad i Monaco.
En lägenhet med ett sovrum kan kosta 30 000 kronor i månaden men att köpa bostad i Monaco behöver inte vara en dålig affär, även om du får betala väldigt mycket. Just det faktum att hyrorna är så höga innebär att det går att göra mycket pengar på just uthyrning.
Välj en av de mäklare som annonserar hos oss på Mowido så kan du få svar på dina frågor av någon som är van vid att ge service åt svenskar.

Visar 1 - 4 av 4 resultat

 1. Photo of house or apartment

  Residence Parc Saint Roman, Monaco, Monaco

  Studiolägenhet tll salu i efterfrågade Residence Parc Saint Roman

  • 1 190 000 €
  • 30 m²
  • 1 rum
 2. Photo of house or apartment

  Monaco-Ville, Monaco

  Renoverad 4-rumslägenhet med 40 m2 terrass och panoramavy till salu vid Monaco hamn

  • 8 900 000 €
  • 135 m²
  • 4 rum
 3. Photo of house or apartment

  Fontvielle, Monaco, Monaco

  Rymlig 3-rumslägenhet till salu i efterfrågade Fontvieille med stor terrass

  • 5 550 000 €
  • 150 m²
  • 3 rum
 4. Photo of house or apartment

  Boulevard de Belgique, Monaco, Monaco

  Rymlig 4-rumslägenhet med havsutsikt till salu på Boulevard de Belgique

  • 3 390 000 €
  • 85 m²
  • 4 rum

Vi hjälper dig hitta din bostad