Bostad Cannes, Franska rivieran, Frankrike - Sök bland drömlika bostäder i Cannes, Franska rivieran, Frankrike - Mowido.se

Bostad Cannes, Franska rivieran, Frankrike - Sök bland bostäder i Cannes, Franska rivieran, Frankrike

Om du ska välja ett ställe att köpa bostad utomlands i är franska Rivieran och staden Cannes ett mycket bra alternativ. I centrala Cannes finns det mycket att göra samtidigt som det finns många möjligheter till underbara utflykter. Här kommer Mowido.se s bästa tips om du planerar en semester eller att köpa hus alternativt lägenhet i Cannes.

Bo centralt i Cannes

I centrala Cannes är det alltid full fart. Köper du en bostad i Cannes, gör det gärna i närheten till promenadstråket längs Cannes-Croisette. Längs Croisetten kan du träffa många intressanta människor medans du äter den godaste glassen du smakat. Om du går ut på piren vid Pointe Croisette kan du beskåda alla gigantiska lyxyachter som ligger efter varandra. Fortsätter du upp längs Croisetten och bort mot lyxhotellet Carlton radas lyxbilarna upp efter varandra. I Cannes finns det gott om shopping och restauranger i alla prisklasser. Mitt i Cannes finns den omtyckta saluhallen Marché Forville, en saluhall som ofta besöks av lokalbefolkningen. Där du kan fynda färsk frukt och lokalodlade grönsaker. Hos någon av de lokala bagarna måste du köpa en nybakad baguette, köerna kan vara långa men det är värt väntan.

Nattlivet i Cannes

Cannes är också världskänt för sitt spektakulära nattliv som håller igång tills morgonen därpå. Staden har ett stort utbud av klubbar, barer och pubar. Alla hittar något som passar ifrån kändisarna och deras favoritklubbar till backpackernas favoritbarer. Är man ute efter en romantisk drink är gatorna runtomkring Le Suquet det perfekta området. Här har du några förslag på populära uteställen i olika genrer. Baoli är en mycket trendig lounge bar och klubb som är ett populärt ställe att hänga på för kändisar. Palais Club är den ultimata sommarklubben med en 1500 kvadratmeters takterrass. Gotha Club har endast öppet under sommaren och filmfestivalen. Detta är en klubb som många kändisar brukar hänga och festa, men som även är mycket populär bland turister.

Stränder

Längs med Cannes riviera finns många fina stränder. En del av dessa är privata med inträde på ca 30 euro för att få tillgång till stranden, solstol och handduk. Att besöka en privat strand kan inte bli mer ”Cannes” och det kan vara värt att testa en dag eller två. L’Ecrin på Palm Beach sidan av Port Canto rekommenderas, även för en drink. Bali Plage är också en väldigt trendig strand och Croisette Beach är en bra plats för att äta lunch.

Visar 1 - 2 av 2

Sortera på

  • Rum

  • Boarea