Bostad Provence, Frankrike - Sök bland drömlika bostäder i Provence, Frankrike - Mowido.se

Bostad Provence, Frankrike - Sök bland bostäder i Provence, Frankrike

Att köpa bostad i Provence är förhållandevis enkelt om man är svensk. Det franska rättssystemet ger dig som bostadsköpare ett starkt skydd.

Köpa bostad i Provence

Franska banker är ofta tillmötesgående om du vill låna i euro nu när kronkursen är svag. Provence i sydöstra Frankrike är faktiskt ett av Europas mest attraktiva distrikt för utflyttande skandinaver. Här har många hittat sina smultronställen och fått sitt lystmäte i fråga om historisk charm och livskvalitet.

Fördelar med att bo i Provence

Om du drömmer om en trädgård med starkt doftande lavendel, citronträd och prunkande druvrankor ska du köpa ett hus i Provence! Maten håller världsklass och lugnet är ofta påtagligt. Klimatet är perfekt, inte för varmt men många flera soldagar än du är van vid som svensk. Du som vill köpa bostad i Provence kommer med stor sannolikhet även att uppskatta kulturlivet.
Fransk sjukvård anses hålla högre nivå än den svenska nuförtiden. Det finns till exempel fler läkare per capita i Frankrike och det är ett stort plus för dig som satsar på att köpa bostad i Provence och flyttar dit permanent. Här kan familjen gå till samma husläkare, år efter år.

Pris på bostäder i Provence

Provinsen är stor och priserna varierar beroende var du vill köpa bostad i Provence. Runt Cannes får du räkna med att ett förhållandevis enkelt hus kostar två miljoner kronor eller mer. Men inåt landet är priserna lägre och du hittar fortfarande gamla stenhus med mycket charm och potential för den som är beredd att kavla upp ärmarna.
Det är lätt att få hyresintäkter om du satsar på att köpa bostad i Provence. Att köpa en vingård som kan fungera som Bed & Breakfast är en fullt realiserbar dröm för många. Även du som köper en lägenhet i Provence kan lätt finansiera driften genom att hyra ut den då och då.

Visar 1 - 0 av 0

Sortera på

  • Rum

  • Boarea