Bostad Nazaré, Silverkusten, Portugal - Sök bland drömlika bostäder i Nazaré, Silverkusten, Portugal - Mowido.se

Bostad Nazaré, Silverkusten, Portugal - Sök bland bostäder i Nazaré, Silverkusten, Portugal

Många hävdar att Nazaré, på Silverkusten, som semesterort är Portugals bäst bevarade hemlighet.

Köpa bostad i Nazaré

Den lilla staden Nazaré med ca 16.000 invånare är förmodligen den mest kända fiskebyn i Portugal och unik på flera sätt. Många hävdar att Nazaré på Silverkusten är Portugals bäst bevarade hemlighet. Med fina stränder, genuin stadskärna och en känsla av att tiden stannat parat med en lokal stolthet som får traditionen från Nazarés äldre dagar att frodas än i dag, gör den till en speciell plats att vara på.
Förr, fram till mitten av 80-talet, var Nazaré en av de stora turiststäderna i Portugal. Efter peak-åren på 80-talet har turismen fortsatt i viss mån men då mer stillsamt och mest från Portugals inland samt från Frankrike och Spanien. Men nu börjar turister från hela Europa och vissa delar av Asien hitta tillbaka. Utanför fyren i Sitio do Nazaré ligger en djuphavsgrav, känd under namnet Canyon do Nazaré, som kan ge upphov till enorma vågor vintertid då betingelserna är de rätta. Här har en Hawaiiansk surfare, Garret McNamara, satt världsrekord med att surfa den största våg som någon bevisligen surfat i hela världen. Denna surfcirkus i Big-Wave-Surfing har starkt bidragit till att sätta Nazaré på kartan via Facebook, Youtube och Instagram. Kommande vintrar blir detta bara större och större med en storpublik på klippan utanför Sitio då vågorna är de rätta.

Fördelar med att bo i Nazaré

Stora delar av Nazaré ligger i en sluttning upp till ca 140 m.ö.h. Detta gör att det finns gott om bra lägen i väster med fin havsutsikt och solnedgång i havet året om. En hög klippa om ca 130 meter går som en kil ut från land i norra delen av Nazaré. Söder om klippan ligger stadskärnan och hamnen. Ovanpå klippan och norr därom ligger Sitio med fina lägenheter och villor som erbjuder fantastisk utsikt över havet.
Staden är uppdelad i tre olika huvudområden: Praia, som betyder strand, Pederneira och Sitio. Som fiskeby kan man spåra Nazaré ända till tiden före Kristus då Fenicierna etablerade sig här med sin kunskap om handel, båtbygge och fiske. En annan tradition, som säkert är mycket yngre, är den speciella klädseln som många kvinnor bär i Nazaré. Den kallas ”Sju kjolar”. Fiskarkvinnor bär den fortfarande och faktiskt även ganska unga kvinnor – inte bara gamla tanter! Det var först år 1912 som de tre olika, ihopväxta småstäderna, samlades under ett nytt namn: Nazaré.

Pris på bostäder i Nazaré

Här finns ett bra utbud av både nyproduktion och befintliga bostäder och allt från enklare lägenheter i de centrala delarna av Nazaré till stora villor i Sitio och Pederneira. Priserna är fortsatt relativt låga och ligger i spannet från cirka 90000 EUR för en lägenhet med 1 separat sovrum till runt 500 000 EUR för en större villa eller en nyproducerad etagevåning med havsutsikt.

Visar 1 - 19 av 19

Sortera på

  • Rum

  • Boarea