Köpa bostad i Turkiet

Alanya och Antalya är de två populäraste orterna bland utlänningar som planerar att köpa bostad i Turkiet.

Köpa bostad i Turkiet

Det är två grannstäder i den sydvästra delen av landet. Om du ska köpa bostad i Turkiet och väljer den här delen av landet har du Taurusbergen i ryggen och fri tillgång till fantastiska medelhavsstränder. Klimatet är subtropiskt och det är varmt och gott hela året. Det är en av anledningarna till att de här orterna är så otroligt populära resmål för svenskar. Genom att köpa hus i Turkiet kan du få tillgång till dessa kvaliteter året om.
Att köpa bostad i Turkiet kan även innebära en lägenhet i Istanbul, en lika modern som exotisk metropol där öst och väst har kunnat mötas i över tusen år. Priserna är låga i jämförelse med den standard du får.

Fördelar med att bo i Turkiet

Ju mer man lär sig om Turkiets kultur och historia, desto tydligare blir det hur lite man vet. I de område som idag kallas Turkiet har många högkulturer uppstått och fallit. Alla har de lämnat avtryck efter sig som påverkar livet än idag. Det här är verkligen ett land med många fascinerande kulturskatter att utforska. Om du satsar på att köpa en lägenhet i Turkiet kan du skaffa dig härliga erfarenheter i din egen takt.
I och med att landet är så stort så finns nästan allt. Det första man tänker på är givetvis de heta sandstränderna, men visste du att det även finns ett stort utbud av skidorter? Du får tillgång till små och stora äventyr i en främmande kultur när du väljer att köpa bostad i Turkiet.
Du som funderar på att köpa bostad i Turkiet och jämför med objekt i andra länder ska veta att driftskostnaderna är väldigt låga här. Det är även förvånansvärt billigt att leva i Turkiet för dig som verkligen värdesätter att kunna äta ute ofta. När det gäller shopping kan priserna ibland ligga så lågt som hälften av vad du får betala för samma saker i Sverige.

Tips till dig som funderar på att köpa bostad i Turkiet

Valutan i Turkiet har gått svagt och är nere på väldigt låga nivåer, historiskt sett. Det innebär att det är ett utmärkt investeringsläge och du som väljer att köpa bostad i Turkiet kan göra riktiga fynd.
Att köpa bostad i Turkiet kan vara en enkel process som är överstökad på en vecka om du väljer en av de mäklare som vi på Mowido samarbetar med. Den turkiska regeringen har lyckats ta fram ett tydligt regelverk som ger bra skydd till utländska investerare som vill köpa bostad i Turkiet.
Om du väljer att köpa hus i Turkiet för motsvarande 250 000 dollar eller mer får du medborgarskap på köpet! Turkiet är vänligt sinnade mot utländska investerare och har även ett bra företagsklimat. Om du köper en äldre fastighet i Turkiet är det dock mycket viktigt att den besiktigas av en fackman, för din räkning, innan du fullföljer affären. Det kan du få hjälp med genom din mäklare.

Visar 1 - 1 av 1 resultat

 1. Photo of house or apartment

  Avsallar, Antalya, Turkiet

  Nytt i Avsallar

  • 0 €
  • 47 m²
  • 2 rum

Vi hjälper dig hitta din bostad